Only About Contests

What you can find here are only about the online contests. If you want to read other entries, please visit my other blog;
A Transformed Housewife.

Click here to view nice gifts

Followers

Watch this and please like this

Wednesday, February 24, 2010

Terjah Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka

Teringin pula nak mencuba nasib untuk contest yg dianjurkan oleh Eyriqazz ni. Blog Eyriqazz ni
dinamakan Great Teacher Onizuka sempena siri drama Jepun yg popular sedikit masa dulu.

 
Selalunya Eyriqazz yg suka sgt terjah menerjah blog2 yg dah popular mcm Red Mummy, Ariff Shah, Hanis Zalikha dll lg. Oleh kerana Eyriqazz ni suka sgt berpantun2, jdnya sy pun nak cuba memberi komen utk blognya GTO ni melalui pantun2 4 kerat. (lebih dr 4 kerat tak reti.huhu)

GTO nama blog yg berisi,
Kepunyaan Eyriqazz yg peramah dan mesra,
terima kasih kerna sanggup berkongsi,
berbagai2 tips yg banyak gunanya.

Antara tips yg sy suka:
Rasanya setakat ini belum ada entri Eyriqazz yg belum saya sukai. (bukan bodek ni ikhlas cuma jauh.hehe) . Kiranya Eyriqazz ni pandai bermain katalah. Cara penulisan pun mmg terserlah. Takde
terikut2 gaya penulisan org2 lain. (sekali lg bukan bodek ye. cuma mengipas2 jer. eheheehe)

Untuk memberi komen pasal hal2 teknikal yg lain, mari kita tengok lg pantun2 yg tak seberapa indah ni. ( nak buat mcmmana bukan ahli pakar bahasa pun ni)

Kalau dilihat pd kepala, (kira header la ni)
Sudah kena dan sempoi sekali,
Cuma warna background oren menyala, (sakit mata sikit. sorry mengada2 pula)
Cari yg sesuai dgn lebih teliti.

Bukan puteri bukannya raja,
Tapi yg penting otak bergeliga,
Eyriqazz memilih 2 columns sahaja,
Rasanya elok ditukar kepada tiga.

Itu sajala yg mampu ditulis dan dikarang. (sampai sanggup tidur lambat ni tau. hubby pun dah sound "Buat apa lg tu?".huhu) . 
Saya nak tag:
Unlisted One (Nia)
K.Ijan (Mama Wan Adam)
Hanz (The Honeybunch)






3 comments:

Eyriqazz said...

wah,like it n thanks for a great comment....love it....thanks for joining my contest too...

unlisted_one said...

wala weh,..sudah kena tag ni, kena buat ni. Nak panggil ape ye? Yani boleh ke? Tak besh la nak panggil temp. housewife.hehe.

temp. housewife said...

Eyriqazz,
I'm glad u like it.

Nia,
panggil Nur boleh.